Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура підозрює співробітника СБУ Сумської області у терористичній діяльності


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Військова прокуратура відкрила кримінальну справу щодо підполковника управління СБУ в Сумській області за фактом участі у терористичній організації. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

У відомстві зазначають, що у ході проведення слідчих дій здобуто низку беззаперечних доказів щодо його незаконних виїздів у листопаді 2014 року та січні поточного року на підконтрольну бойовикам територію (місто Донецьк) та у Російську Федерацію (місто Ростов-на-Дону) з метою працевлаштування в так зване «Міністерство державної безпеки Донецької народної республіки».

За даними прокуратури, офіцер планував у кінці січня 2015 року виїхати до міст Суми та Харків для виконання завдань терористичного характеру.

За вказаними фактами розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній організації), яке об’єднано з іншим кримінальним провадженням, відкритим за фактом самовільного залишення місця служби та ухилення від несення військових обов’язків.

22 січня офіцера затримано військовою прокуратурою і повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 2 статті 407 КК України (самовільне залишення місця служби), а 25 січня – у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 258-3 Кримінального кодексу України.

Крім того, того ж дня суд обрав підполковнику управління СБУ запобіжний захід у виді тримання під вартою. Слідством з’ясовуються всі обставини вчинення зазначених злочинів.

XS
SM
MD
LG