Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв: «сміттєвий» рейтинг Росії – «політичний інструмент»


Дмитро Медведєв, архівне фото
Дмитро Медведєв, архівне фото

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв назвав сьогодні «політичним інструментом у чистому вигляді» зниження рейтингу Росії до так званого «сміттєвого» рівня одним із трьох провідних рейтингових агентств.

Він також назвав «політичними» рішення низки країн і міждержавних об’єднань накласти на Росію санкції через її агресію в Україні.

Говорячи про очікувані нові санкції, Медведєв також пригрозив «необмеженою реакцією» в разі можливого припинення доступу Росії до міжнародної системи електронних транзакцій SWIFT, яке розглядають як один із імовірних додаткових обмежувальних заходів щодо Москви через її дії проти України.

Раніше сьогодні Європейський союз оприлюднив заяву голів держав і урядів країн-членів, які закликали своїх міністрів закордонних справ підготувати нові санкції щодо Росії, щоб змусити її до виконання Мінських домовленостей. Лідери ЄС відзначили наявність «доказів того, що Росія продовжує і збільшує підтримку сепаратистів», і ця підтримка «підкреслює відповідальність Росії», наголосили вони.

Учора рейтингове агентство Standard & Poor’s стало першим із трьох провідних, яке знизило рейтинг державного боргу Росії з останнього інвестиційного рівня до першого спекулятивного, так званого сміттєвого, і дало негативний прогноз подальших переглядів цього рейтингу.

Останніми тижнями інші два такі агентства, Moody’s і Fitch, знизили рейтинг Росії до останнього інвестиційного рівня і теж дали негативний прогноз.

XS
SM
MD
LG