Доступність посилання

ТОП новини

«Майдан прес-центр» заявляє про тиск з боку «Росспоживнагляду»


Інформаційний інтернет-ресурс «Майдан прес-центр» заявляє про тиск з боку Федеральної служби з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій Росії («Росспоживнагляд»).

Російське відомство вимагає від «Майдан прес-центру» зняти публікацію про діяльність російських опозиційних організацій, а також звинувачує український ресурс у сприянні екстремістським організаціям і у закликах до масових заворушень, що суперечить законодавству Росії.

Директор «Майдан пресс-центру» Олександр Беккер у коментарі Радіо Свобода повідомив, що інтернет-ресурс діє відповідно до законодавства України і визнаних у демократичному світі норм журналістської етики.

«До команди «Майдан пресс-центру» звертаються громадські організації, політичні партії і політичні біженці з різних країн. «Майдан пресс-центр» розміщує їхню інформацію і так надає можливість висловити свою думку. Ця інформація допомагає формуванню демократичного суспільства в Україні, дозволяє налагодити взамодію і спілкування гормадянам Росії, які переїхали в Україну. Україна – демократична держава, в якій немає цензури і діє принцип свободи слова», – зазначив Беккер.

Журналісти «Майдан прес-центру» закликали Росію припинити агресію проти України і забезпечити свободу слова усередині Російської Федерації, а «Роспотребнагляду» журналісти радять «іти за поребрик», тобто, працювати на території Росії, не виходячи за її межі.

Інформаційний інтернет-ресурс і прес-центр Майдану створено у перші дні Революції гідності в якості центру інформацій і комунікацій її учасників, опозиційних політиків, громадськості з українськими і закордонними ЗМІ.

XS
SM
MD
LG