Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: Україна має лишатися позаблоковою


Сергій Лавров
Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляє, що, на його думку, Україна мала б зберігати позаблоковий статус. Про це він написав у статті для журналу «Горизонти».

«Росія послідовно виступає за продовження роботи у рамках мінського процесу, основною складовою якого мають бути прямі контакти Києва з Донецьком і Луганськом з урахуванням виборів, що відбулися на Донбасі. З метою недопущення подальшого розколу України принципово важливо, щоб вона зберігала позаблоковий статус», – написав російський міністр.

Він також звинуватив країни Заходу в тому, що у ключових питаннях міжнародної політики «російські інтереси переважно ігнорувалися». Крім того, Сергій Лавров назвав запроваджені проти Росії санкції «нелегітимними».

«Ми неодноразово і на різних майданчиках попереджали, що спроби змусити Київ зафіксувати одномірний зовнішньополітичний вектор – на захід або на схід – матимуть найсерйозніші наслідки для ще крихкої української державності», – написав Лавров.

Росія заперечує участь у бойових діях на Донбасі її військових, а також матеріальну і технічну підтримку проросійських бойовиків на сході України. Водночас, зокрема, у своїй черговій резолюції Парламентська асамблея Ради Європи наголосила на прямому залученні Росії до виникнення і погіршення нинішнього становища на сході України.

23 грудня 2014 року Верховна Рада скасувала позаблоковий статус України.

Україна не визнає незаконні «вибори», що відбулися у підконтрольних бойовикам районах Донбасу 2 листопада 2014 року.

XS
SM
MD
LG