Доступність посилання

ТОП новини

Волонтери просять Яценюка реформувати систему евакуації населення


Волонтери просять Яценюка реформувати систему евакуації
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:47 0:00

Волонтери просять Яценюка реформувати систему евакуації

Асоціація народних волонтерів України підготувала спеціальне звернення до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка щодо створення єдиної системи евакуації населення з зони бойових дій.

«Виявилось, що ми не були готові до таких дій нашого ворога. Оголились багато проблем в Маріуполі. Перше, це відсутність системи сповіщення населення при загрозі бомбардування, відсутність навичок громадянської оборони у населення, нема і системи евакуації», – каже волонтер групи «Мега-Поліграф», представник ініціативи «Воїни добра» Олег Свірко.

Волонтери пропонують створити робочу групу у складі представників Міністерства молоді і спорту, Міністерства соціальної політики, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міністерства інфраструктури, Асоціації перевізників, Донецької залізниці.

Основним завданням робочої групи стане надання у визначені терміни пропозицій щодо евакуації, розробки планів евакуації для великих міст, що перебувають під загрозою, в першу чергу Маріуполя. Після цього пропонується провести громадські навчання для тестування розробленої системи.

Раніше, 26 січня, уряд ухвалив рішення про створення регіональних координаційних центрів з надзвичайних ситуацій. Це сталось після обстрілу житлового району Маріуполя 24 січня, внаслідок якого загинула 31 людина, понад 100 були поранені.

XS
SM
MD
LG