Доступність посилання

ТОП новини

США повідомляють про нові повітряні удари проти «Ісламської держави» в Сирії


Бійці Курдської народної самооборони у зруйнованому Кобане, 27 січня 2015 року
Бійці Курдської народної самооборони у зруйнованому Кобане, 27 січня 2015 року

Бойова авіація США і союзників завдала ще 13 повітряних ударів по позиціях радикального ісламістського угруповання «Ісламська держава» біля міста Кобане на півночі Сирії, повідомило сьогодні командування коаліційної операції.

За повідомленням, удари вразили 12 тактичних одиниць бойовиків і транспортний засіб, знищили 9 вогневих позицій, тренувальний табір і три будівлі.

Загони Курдської народної самооборони в переважно курдському за населенням регіоні на півночі Сирії ще позавчора оголосили про повне визволення від сил «Ісламської держави» міста Айн-аль-Араб на півночі Сирії, на самому кордоні з Туреччиною, більше відомого у світі за його курдською назвою Кобане чи Кобані. Але, за даними американської розвідки, наразі визволено близько 90 відсотків території міста.

Це місто стало символом спротиву ісламістам із «Ісламської держави», які минулого року захопили значні території в Сирії й сусідньому Іраку. Минулої осені нападники поступово захопили більшість курдських за населенням сіл навколо Кобане, але за чотири місяці боїв так і не змогли захопити саме місто, втративши там понад тисячу своїх бойовиків.

XS
SM
MD
LG