Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі активісти заявляють про недовіру місцевій владі й готуються ночувати в будівлі міськради


У Кривому Розі близько 200 активістів громадських організацій, місцевого Євромайдану, громадських активістів увійшли сьогодні до будівлі міськради і не збираються її полишати доти, доки «президент України Петро Порошенко не спрямує до міста свого повноважного представника». Про це Радіо Свобода повідомила ввечері керівник громадського об’єднання «Громадська рада Криворіжжя» Ірина Туровська, яка наразі перебуває в будівлі міськради.

За даними Туровської, зараз у сесійній залі міськради – близько 50 активістів, цю ніч вони готуються провести в адміністративній будівлі.

Як заявила Туровська, приводом для таких дій стало скасування сесії міської ради, призначеної на сьогодні, через непідготовленість документів. Активісти вважають, що міськвиконком і депутати саботують виконання своїх обов’язків, вони заявляють про недовіру міськраді та міському голові Юрієві Вілкулу.

Учасники акції кажуть, що невдоволені пасивністю місцевих депутатів «у визнанні Росії країною-агресором», а також звинувачують місцеву владу в бажанні «здати Кривбас».

«Наша вимога проста – щоб у ситуацію втрутилась центральна влада. Ми надіслали телеграму президентові та голові облдержадміністрації. Вимога – взяти місцеву владу під контроль. Якщо це не виходить у громадськості, то хай це зробить президент. Йдеться не тільки про корупційні дії, а й про явні сепаратистські настрої. Влада готується просто здати Кривбас», – сказала Туровська.

Офіційних заяв про ситуацію від міської влади наразі немає. Водночас у міському відділі міліції Кривого Рогу Радіо Свобода повідомили, що для охорони громадського порядку у міськраді залучали практично весь особовий склад міліції, «сутичок допущено не було». З’ясуванням обставин інциденту займається Дзержинський райвідділ міліції Кривого Рогу.

XS
SM
MD
LG