Доступність посилання

ТОП новини

«Укрспирт» шукає нового директора


Мінагрополітики порахувало збитки від «Укрспирту»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:17 0:00

Мінагрополітики порахувало збитки від «Укрспирту»

Міністерство аграрної політики та продовольства оголосило сьогодні конкурс на посаду директора державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирту». Заявки прийматимуться протягом 30 календарних днів.

Вимоги до нового директора: громадянство України, вища освіта і досвід управлінської роботи. До конкурсної комісії запрошені експерти міжнародних рекрутингових агентств і консалтингових компаній. Результати оприлюднять 30 березня на сайті міністерства.

Окрема комісія з перевірки діяльності колишнього голови «Укрсприрту» Михайла Лабутіна виявила низку порушень та зловживань. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко, зауваживши, що загалом звіт із цього питання налічує 52 аркуші.

«Здійснення та відвантаження спирту за зниженими цінами – збитки на 9 мільйонів 549 тисяч 246 гривень. Несплата податків до бюджету – це окремий напрямок. Це зниження ПДВ, яке завдало збитків на 213 м мільйонів гривень. І окреме питання, пов’язане з податками на прибуток, – це, відповідно, 203 мільйони гривень. Додаткове порушення, що саме генеральному директорові Лабутіну було виплачено коштів у вигляді фінансової допомоги на 287 тисяч 154 гривні», – заявив Павленко.

Міністр зауважив, що якщо розмір так званої фінансової допомоги, яку отримав Лабутін, перевести в бронежилети, то армія доотримала би ще 50 бронежилетів.

Із кінця грудня минулого року обов’язки директора ДП «Укрспирт» виконує Роман Іванюк.

Колишнього директора «Укрспирту» Михайла Лабутіна оголосили у міжнародний розшук. Він підозрюється в привласненні і розтраті майна, скоєному в особливо великих розмірах або організованою групою, ухиленні від сплати податків.

XS
SM
MD
LG