Доступність посилання

ТОП новини

Британські банки просять росіян пояснити походження грошей – бізнесмен Чичваркін


Євген Чичваркін дає інтерв’ю в Лондоні, 2012 рік
Євген Чичваркін дає інтерв’ю в Лондоні, 2012 рік

Колишній співвласник російської мережі магазинів мобільного з’язку «Євросєть» Євген Чичваркін повідомив про отримання з «дуже шанованого і дуже великого» британського банку листа з вимогою «у зв’язку з санкціями проти Росії» пояснити походження активів.

За словами Чичваркіна, поміркувавши над змістом листа, він зрадів. «Я на 100% відзвітуюся щодо всього, а що буде з тими мутними персоналіями, які на чорт зна кого купили будинки і відкрили компанії, – це питання», – написав бізнесмен у Facebook.

«Я щиро радий цій перевірці і сподіваюся, що не тільки Велика Британія, але й уся Європа прошерстить всіх наших пропутінців, чиновників і чекістів. Наскільки я розумію, інструкція банку – коли що не так, блокувати рахунок. І це дуже мило. Готуйтесь, товариші», – іронічно звернувся Чичваркін до співвітчизників.

40-річний Євген Чичваркін – російський мільйонер, колишній співзасновник і співвласник мережі магазинів мобільного з’язку «Євросєть», протягом певного часу очолював московське відділення партії «Союз правих сил». Політичний емігрант, з 2008 року живе у Великій Британії, де заснував новий бізнес.

США, Євросоюз та інші країни Заходу запровадили проти Росії санкції спершу через анексію Криму, згодом – через роль Москви в ескалації збройного протистояння на сході України. Серед цих санкцій – заморожування і арешт рахунків осіб, причетних до дій, що порушують норми міжнародного права.

XS
SM
MD
LG