Доступність посилання

ТОП новини

Обама: США мають намір співпрацювати з новою владою Греції


Барак Обама
Барак Обама

Сполучені Штати мають намір тісно взаємодіяти з новим урядом Греції, щоб допомогти цій країні досягти тривалого успіху, заявив американський президент Барак Обама.

Він сказав про це в телефонній розмові з новим прем’єр-міністром Греції Алексісом Ципрасом 28 січня, привітавши його з перемогою на недавніх парламентських виборах. Обама і Ципрас поговорили зокрема про безпеку в Європі і заходи з протидії тероризму, повідомляє Білий дім.

Очолюваний крайніми лівими новий грецький кабінет заявляв про намір відмовитися від скорочень соціальних виплат, збільшення податків і низки реформ, які Афіни до перемоги Ципраса обіцяли міжнародним кредиторам в обмін на багатомільярдний пакет фінансової допомоги. Позиція кабінету Ципраса активізувала дискусію про можливий вихід Греції з зони євро і подальшу долю європейської валюти.

Напередодні дипломати у Брюсселі повідомили Радіо Свобода, що представники нового уряду Греції заблокували досягнення консенсусу між послами всіх 28 країн-членів щодо можливості запровадження нових санкцій проти Росії через її агресію проти України.

Посли мають зустрітися ще раз сьогодні вранці, щоб спробувати все ж узгодити проект заяви щодо санкцій до запланованої на цей день позачергової зустрічі Ради ЄС у складі міністрів закордонних справ, яку скликають через ситуацію на сході України.

XS
SM
MD
LG