Доступність посилання

ТОП новини

Військова прокуратура відкрила справу за фактом спроб зриву мобілізації


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Головна військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом спроб зриву військової мобілізації. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Прокуратура під час моніторингу мережі інтернет виявила факти поширення активістами так званого руху «Антивійна» зразків заяв до військових комісаріатів щодо нібито законності відмови громадян від мобілізації, а також поширене відеозвернення із закликами звертатись до військових комісаріатів зі вказаною заявою.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос зазначив, що подібні заяви не містять правового обґрунтування, а дії осіб, що їх поширюють, та які причетні до цього, спрямовані виключно на зрив виконання указу президента України від 14 січня 2015 року «Про часткову мобілізацію» і перешкоджають законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період.

За даним фактом внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) та розпочате досудове розслідування.

20 січня в Україні стартувала четверта хвиля мобілізації. ​

XS
SM
MD
LG