Доступність посилання

ТОП новини

МЗС вітає рішення ПАРЄ про позбавлення делегації Росії головних повноважень


В Україні вітають схвалення Парламентською асамблеєю Ради Європи резолюції, яка продовжила дію санкцій щодо російської делегації. Про це йдеться у коментарі МЗС України.

«Таке рішення розглядаємо як свідчення солідарності європейських держав у своїх оцінках подій в Україні й консолідовану відповідь Асамблеї на агресію Російської Федерації в Україні», – заявили в МЗС.

«Резолюція містить важливий перелік конкретних вимог до Російської Федерації. Серед них – звільнити Надію Савченко протягом 24 годин, скасувати незаконну анексію Криму, припинити утиски кримських татар та етнічних українців, вивести всі війська з української території, утримуватися від постачання зброї бойовикам, чітко дотримуватися Мінських домовленостей», – йдеться в повідомленні.

Як заявили в МЗС, Україна разом з усією світовою спільнотою очікуватиме від російської сторони конкретних кроків, «спрямованих на невідкладне повне й безумовне виконання резолюції ПАРЄ, що уможливить повернення російській делегації права голосу в Асамблеї».

Парламентська асамблея Ради Європи 28 січня знову позбавила делегацію Росії низки головних повноважень, цього разу до квітня, коли відбудеться наступна сесія. Йдеться в першу чергу про право голосу й участі в роботі керівних органів ПАРЄ. Зміна цих санкцій буде можлива у квітні в тому разі, якщо Росія засвідчить істотний поступ до виконання вимог Асамблеї, йдеться в резолюції.

XS
SM
MD
LG