Доступність посилання

ТОП новини

ЄС закликає Україну швидше здійснити реформи


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Рада Європейського союзу у складі міністрів закордонних справ повторила сьогодні заклик до влади України прискорити здійснення політичних і економічних реформ.

У висновках Ради ЄС, яка збиралася на позачергове засідання, присвячене становищу в Україні, Євросоюз закликав Україну досягти конкретних результатів у визначальних галузях реформ, щоб дати відповідь на прагнення народу жити в демократичній і осучасненій Україні з повагою до прав національних меншин.

Водночас Євросоюз привітав уже здійснені реформи, такі, як закони про децентралізацію бюджету.

У ЄС нагадали, що саме здійснення з новою енергією процесу реформ, включно з належною підготовкою до майбутнього втілення розділу угоди про асоціацію стосовно вільної торгівлі, буде визначально важливим із погляду політичної асоціації і економічної інтеграції України з Європейським союзом.

Водночас Рада ЄС привітала пропозицію Європейської комісії надати Україні макрофінансову допомогу і чекає, що цю пропозицію швидко схвалять, мовиться в документі.

Також сьогодні міністри закордонних справ країн-членів Євросоюзу вирішили продовжити до вересня чинні санкції щодо Росії через її агресію проти України і розглянути можливість розширити й поглибити ці санкції.

XS
SM
MD
LG