Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську смолоскиповою ходою вшанували пам’ять героїв Крут, Майдану та загиблих під час АТО бійців


У Дніпропетровську смолоскиповою ходою вшанували пам’ять Героїв Крут
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:02 0:00

Понад сто жителів Дніпропетровська зібрались у четвер увечері на акцію вшанування пам’яті героїв Крут, Героїв Небесної сотні, українських військових та мирних жителів, загиблих на Донбасі.

Опісля панахиди, яку біля підніжжя пам’ятника Дмитрові Яворницькому за загиблими відслужили священики УПЦ Київського патріархату, учасники ходи, запаливши смолоскипи, пройшли центральним проспектом міста до площі Героїв Майдану. Вони скандували «Крути, Крути, герої не забуті!», «Герої не вмирають, вмирають вороги!» та інші патріотичні гасла, співали гімн України.

«Ми прийшли пом’янути дітей – героїв Крут, цвіт нації, гордість нації. Ця пам’ятна дата викликає асоціації з сучасним станом українсько-російських відносин: отак же й тоді нашу Незалежність знищували», – говорили учасники акції.

У руках учасники тримали синьо-жовті та червоно-чорні прапори, квіти жалоби. Молоді люди принесли на акцію символічну «залікову книжку» з написом: «Залікова книжка. Герої України. 29.01.1918. Захистили Вітчизну на відмінно».

XS
SM
MD
LG