Доступність посилання

ТОП новини

«Громадське ТБ» про побиття журналіста: версія міліції – блокували підозрілий рух потерпілого


Чільник харківської обласної міліції заявляє, що міліціонери на блокпості, які побили журналіста «Громадського телебачення», лише блокували його підозрілий рух, повідомив телеканал у ніч на п’ятницю.

Заступник начальника ГУ МВС у Харківській області Віталій Гузь, який приїхав на місце події, заявив телеканалові: «У місті Пісочин зупинено автомобіль, який рухався з луганськими номерами. Під час перевірки автомобіля на предмет заборонених предметів стався інцидент: водій авто намагався щось дістати з кишені, на що співробітники міліції швидко відреагували тим, що блокували його рухи. Пізніше стало відомо, що цей водій є кореспондентом».

Він додав, що правоохоронці вже досліджують відеозаписи з камер спостереження, а слідчо-оперативна група на місці події вже вивчає обставини інциденту.

Відео: Громадське Телебачення

У четвер пізно ввечері луганський правозахисник Костянтин Реуцький, який був у відрядженні як журналіст «Громадського телебачення», і Настя Станко повідомили про побиття міліцією на посту ДАІ в Пісочині біля Харкова. За їхніми словами, міліціонери побили Реуцького й забрали відеокамеру, коли вони обшукували автомобіль, а той став знімав це; потім камеру підкинули назад, але карту пам’яті не повернули.

За словами Станко, міліціонери не представилися і були певні, що їм нічого не буде, «бо не було ж і за Майдан нічого». Журналістка додала, що нападники – ймовірно, колишні беркутівці.

XS
SM
MD
LG