Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики спростовують інформацію про обмін полонених «один на один» – переговорник Тандіт


Юрій Тандіт
Юрій Тандіт

Представники угруповань «ДНР» і «ЛНР» знову готові повернутися до переговорів щодо полонених й обмінювати їх за принципом «усіх на усіх», заявив. Про це в коментарі Радіо Свобода заявив голова об’єднаного координаційного центру з визволення заручників при Міністерстві оборони Юрій Тандіт.

«Після того, як у деяких ЗМІ з’явилась інформація, що вони (бойовики – ред.) взагалі припиняють звільнення, або як вони називають – обмін, і що вони тепер будуть міняти не за принципом «усі на всіх», а «кожен на кожного» – ми відразу передзвонили, я говорив із представниками так званої «ДНР», і мені сказали, що це інформація непідтверджена. Вони буцімто продовжуватимуть займатись звільненням», – розповів переговорник.

За словами Тандіта, загалом у полоні бойовиків залишається 600 людей, із них 185 – кадрові військові Збройних сил України.

«Ми не розділяємо військових і цивільних осіб – вони всі там захисники. Там є, наприклад, і волонтери, які допомагали і допомагають нашим воїнам захищати Україну. Окрім того, є ще в полоні добровольчі батальйони, також Національна гвардія, міліція. Ми знаємо лише приблизне число, кілька днів тому міністр оборони назвав: 185, здається, хлопців – це саме представники Збройних сил України. Сумарно ж ми говоримо про близько 600 захисників, проте серед них є хлопці, які виходять звідти», – додав він.

Переговорник заявив, що процес звільнення з полону триває: українська сторона готує списки полонених для наступного етапу Мінських переговорів.

У Міністерстві закордонних справ України раніше сьогодні заявили, що наразі є попередня домовленість про проведення зустрічі тристоронньої контактної групи у Мінську в п’ятницю-суботу. Як заявила заступник міністра закордонних справ із питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, зараз українська сторона готова до проведення цієї зустрічі, триває узгодження документа про виконання мінських домовленостей, зокрема відведення військової техніки і зброї.

XS
SM
MD
LG