Доступність посилання

ТОП новини

Соратник Путіна став підрядником з будівництва мосту в Крим


Аркадій Роттенберг
Аркадій Роттенберг

Компанія «Стройгазмонтаж» російського бізнесмена Аркадія Ротенберга призначена єдиним підрядником із проектування й будівництва мосту з російської території до Криму через Керченську протоку.

Відповідне розпорядження сьогодні підписав прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв. Згідно опублікованому на сайті російського уряду документом, вартість робіт складе 228,3 мільярда рублів (близько 3,3 мільярда доларів). Будівництво мосту планується завершити до грудня 2018 року.

Як заявив бізнесмен в інтерв’ю газеті «Комерсант», ціна проекту ще може бути скоригована. За словами Ротенберга, російський Мінтранс розглядав «більше 70 пропозицій», але крім «Стройгазмонтажу» було відомо тільки про одного можливого будівельника – «Стройтрансгаз» Геннадія Тимченка, який на початку грудня офіційно відмовився від проекту.

Аркадій Ротенберг, якого вважають людиною з найближчого оточення російського президента Володимира Путіна, потрапив до списку санкцій, складеного США і країнами ЄС у зв’язку з роллю Росії в кризі на сході України.

Крим у березні 2014 був анексований Росією після так званого «референдуму» про статус півострова. Україна на законодавчому рівні визнала Крим «тимчасово окупованою територією».

XS
SM
MD
LG