Доступність посилання

ТОП новини

Савченко просить копію постанови про відкриття проти неї нової справи


Українська льотчиця, народний депутат Надія Савченко просить керівництво слідчого ізолятора надати їй копію постанови про порушення проти неї нової кримінальної справи. Згідно з заявою, яку оприлюднив адвокат Савченко Марк Фейгін, його підзахисна ознайомилася з постановою, а копія необхідна для її захисту.

«Я розписалася в розписці про те, що мене повідомили (про відкриття провадження – ред.), і написала заяву на імʼя начальника СІЗО-6 Кирилову Т.В., щоб зняли гроші з мого рахунку, зробили мені копію документа», – йдеться у заяві Надії Савченко. Але, за її словами, копії вона так і не отримала.

Друга кримінальна справа, відкрита проти Надії Савченко раніше цього місяця, стосується її нібито незаконного перетину кордону, хоч самі адвокати льотчиці неодноразово заявляли про те, що її викрали з території України і доправили у Росію.

Крім того, у Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Сама льотчиця всі висунуті проти неї обвинувачення відкидає.

26 січня на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи Надія Савченко отримала дипломатичний імунітет як народний депутат України – член ПАРЄ. Але Росія відмовилась звільняти Савченко з московського СІЗО. Савченко продовжує голодування, розпочате у середині грудня 2014 року.

XS
SM
MD
LG