Доступність посилання

ТОП новини

МВС: 7 людей загинули через обстріл бойовиками Дебальцева


Дебальцеве після обстрілу, 19 січня 2015 року (фото: прес-центр АТО)
Дебальцеве після обстрілу, 19 січня 2015 року (фото: прес-центр АТО)

У Дебальцеві на Донеччині внаслідок обстрілу бойовиків загинули сім мирних жителів, повідомив керівник обласної міліції В’ячеслав Аброськін.

«Дебальцеве й далі обстрілюють бойовики. Попадання в житлові будинки. Вбито сімох людей», – написав він на своїй сторінці у мережі Facebook.

Дебальцеве, яке перебуває під контролем української влади, є однією з кількох гарячих точок, де в січні активізувалося збройне протистояння між сепаратистами та урядовими військами.

Сепаратисти на своїх сайтах раніше сьогодні стверджували, що в районі Дебальцева в оточенні опинилися до 10 тисяч українських військових, а автодорога Дебальцеве – Артемівськ «повністю прострілюється» їхніми силами.

У Держдепартаменті США засудили атаки проросійських збройних сепаратистів на Дебальцеве.

«Дебальцеве розташоване приблизно за 13 кілометрів від лінії припинення вогню, межі, яку Росія й сепаратисти зобов’язалися дотримуватися під час підписання Мінської угоди. Не може бути помилки в тому, що це порушення угоди, і в тому, хто несе за це відповідальність. Голова так званої «ДНР» сказав 24 січня, цитую: «Протягом найближчих кількох днів ми оточимо Дебальцеве», – наголосила Псакі у Вашингтоні 29 січня.

XS
SM
MD
LG