Доступність посилання

ТОП новини

СБУ має намір видворити затриманих у Києві журналісток LifeNews


Маркіян Лубківський
Маркіян Лубківський

У Службі безпеки України заявляють про затримання і намір видворити з країни двох журналісток російського телеканалу LifeNews за діяльність, яка завдає шкоди національним інтересам України і не пов’язана з журналістикою.

«Їм скасовано перебування в Україні і ближчим часом їх буде видворено з території нашої держави з подальшою забороною в’їжджати в Україну упродовж наступних п’яти років», – написав радник голови СБУ Маркіян Лубківський на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні і в майбутньому СБУ буде діяти твердо й рішуче щодо таких псевдо-журналістів, які, по суті, дискредитують журналістику, виконують завдання російських спецслужб, здійснюючи інформаційну агресію проти України. Ми не воюємо з мас-медіа, але будемо неухильно зупиняти діяльність усіх тих, хто є знаряддям у руках агресора», – процитував Лубюківський голову СБУ Валентина Наливайченка.

При цьому Лубківський не уточнив, за яких обставин затримали журналісток.

Раніше керівництво LifeNews заявило, що Служба безпеки України затримала кореспондентів телеканалу в Києві. На сайті телеканалу повідомлялося, що затримана знімальна група – кореспондент Єлизавета Храмцова і оператор Наталія Калишева.

XS
SM
MD
LG