Доступність посилання

ТОП новини

У Києві зник боєць батальйону «Айдар»


Представники батальйону «Айдар» пікетували Міністерство оборони
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00

Командир взводу батальйону «Айдар» Максим Козуб зник у пʼятницю після конфлікту з бійцями батальйону, які брали участь в акції протесту біля будівлі Міністерства оборони в Києві і підтримали вимоги народного депутата та фактичного командира батальйону Сергія Мельничука.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, конфлікт розпочався з того, що Максим Козуб вступив у словесну перепалку із Юлією Євдокимовою, яка позиціонує себе як речниця батальйону. Козуб заявив, що вона є прес-секретарем лише Мельничука. Він також закликав ігнорувати вимоги народного депутата і висловив незгоду з тими бійцями-учасниками акції, які вимагали від Міноборони повернути старе керівництво.

Через кілька хвилин боєць вдарив дівчину по обличчю. Після цього інші бійці батальйону відштовхнули Козуба від мітингувальників та силою завели до машини. Пізніше вони розказали, нібито Козуб мав кілька контузій, тому іноді поводить себе неадекватно. Про це заявив і Сергій Мельничук, який назвав Козуба провокатором. Бійці заявили, що відвели чоловіка до Солом’янського РОВД.

Незабаром на акцію під Міноборони приїхав товариш Козуба, також боєць батальйону «Айдар» Олександр Золотухін. За його словами, Козуб не відповідає на дзвінки і зник безвісти після сутички біля відомства.

У відповідь частина з бійців, які брали участь в акції, на чолі з Мельничуком і його назвали провокатором та відштовхнули від мітингувальників.

У прес-службі київської міліції Радіо Свобода розказали, що до Солом’янського райвідділу Максима Козуба не приводили, а Золотухін написав заяву про його зникнення. Прес-офіцер повідомила, що міліція шукатиме бійця.

Козуб та Золотухін – добровольці, які у жовтні минулого року вийшли до строковиків Національної гвардії, котрі під стінами адміністрації президента вимагали демобілізації. Тоді «айдарівці» намагалися присоромити мітингувальників.

XS
SM
MD
LG