Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ Росії поширюють дезінформацію про ситуацію довкола Дебальцева


Кореспондент Радіо Свобода спростовує повідомлення про «котел» і захоплення Попасної

Російські та проросійські ЗМІ повідомляють про нібито утворення так званого «котла під Дебальцевим» та «захоплення Попасної». Кореспондент Радіо Свобода Левко Стек, який перебуває саме в цьому місці, таку інформацію спростовує.

Російські та проросійські ЗМІ у п’ятницю масово повідомляють про так званий «Дебальцевський котел». Телеканал Міністерства оборони Росії «Звезда» на своєму сайті розмістив публікацію із заголовком «Нацгвардійці поняття не мають, що вони оточені під Дебальцевим». А сайт «Московский комсомолец» повідомляє, начебто так званий «котел під Дебальцевим» у п’ятницю вже замкнули, і у ньому перебувають від 8 до 10 тисяч українських військових.

Канал «Россия-24» цитує ватажка угруповання «ДНР».

«Олександр Захарченко розповів, що зараз відбувається у районі Дебальцева: «Місто зараз зачищаємо силами окремого батальйону спецназу «республіканської армії», при підтримці артилерії. Взяли за 1 день, за світловий практично. Сьогодні ми замкнули «котел Дебальцева», я говорю з міста Вуглегірська, це опорний пункт угруповання, яке базувалось в районі міста Дебальцева. Із сьогоднішнього дня дорога повністю прострілюється, всі, хто будуть виходити із цього котла упродовж 2-3 годин – будуть потрапляти під перехресний вогонь нашої артилерії».

Захарченко заявив, що пропонує українським військовим здатись.

Інформацію про «котел Дебальцева» спростовує кореспондент Радіо Свобода Лево Стек, який перебуває саме у тому місці.

«Жодного котла немає і я не вірю, і не бачу підстав для того, щоб вважати, що в найближчі дні може бути така небезпека, оскільки цей «Дебальцевський

котел», щоб його замкнути, треба насправді зайняти ще дуже багато позицій,

наскільки зараз відомо, жодного з міст, про які заявляють сепаратисти, їм

не вдалось взяти під контроль повністю», – розповів Левко Стек.

Також журналіст Радіо Свобода повідомив і про ситуацію у місті Вуглегірську.

«Ситуація там зараз найбільш напружена, там досі тривають вуличні бої, ми мали нагоду говорити з бійцями, які там на позиціях, вони приїжджали до Артемівська і привозили поранених, і вони розповідали про те, що точаться бої всередині населеного пункту, але ніхто звідти не пішов, позиції ніхто не здав, вони відійшли на певну відстань, але залишаються в місті», – зазначив Стек.

Попасна під контролем сил «АТО»

Цими днями сепаратисти неодноразово повідомляли, що «взяли під контроль місто Попасна», але ці заяви не відповідають дійсності.

«Стосовно Попасної, про яку теж неодноразово сепаратисти заявляли, «проїї захоплення, про взяття під контроль», я там сьогодні був, і там, в принципі, бойовиків немає, вони навіть не наблизились до цього міста. Вони, звісно, обстрілюють дуже густо з артилерії, з градів, там справді складна дуже гуманітарна ситуація і багато страждає мирного населення, але що до військових – то там особливих змін взагалі немає. Я був здивований, чекав побачити гіршого, але все там стабільно і спокійно, фактично жодного кроку назад ніхто не зробив, ті позиції, які були зайняті українськими військовими – ті й залишаються», – розповів Левко Стек.

Також кореспондент Радіо Свобода повідомив, що на території міста Дебальцева проросійських бойовиків немає, але вони обстрілюють місто, від чого, в першу чергу, страждає мирне населення.

29.01.2015
Фінський туроператор спростував заяви ЗМІ Росії про тури у Крим

Російські ЗМІ повідомили про «протокол про наміри», який буцімто було укладено далі
28.01.2015
Брехня ЗМІ Росії про ставлення до полонених бійців

Російський канал показав відео з тими самими полоненими, яких раніше бачили на «параді полонених» у Донецьку далі
27.01.2015
Один із ватажків «ДНР» вигадав 22 трупи для російського телебачення

У міліції Бердянська спростували твердження про зґвалтованих вбитих жінок далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG