Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ повідомляє про війська й техніку на захоплених територіях Донбасу


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомила сьогодні, серед іншого, що спостерігачі її Спеціальної моніторингової місії в Україні зауважили вчора на захоплених сепаратистами територіях Донеччини значне число військової техніки і військовиків.

У звіті перелічені, наприклад, сім непозначених бронетранспортерів і вантажівка військового зразка під брезентом, які їхали на околиці Макіївки на схід до Донецька. На схід від селища Зугрес вони бачили 122-міліметрову самохідну артилерійську установку, а через дві години спостерігали, як таку ж чи, можливо, ту ж саму везли на автопричепі в бік Донецька. У тому ж Зугресі стояли три автобуси, повні чоловіків у військових одностроях, дехто був із автоматами; спостерігачі кажуть, що не розгледіли, які в них були прикметні знаки. А в Терновому вони бачили 11 танків і велику гармату.

Крім того, біля Степанівки й біля Маринівки, що поруч із кордоном із Росією, представники ОБСЄ спостерігали, як робітники ремонтували лінії електропередач, що тягнуться через кордон із Росії; в обох випадках автомашини ремонтників мали російські реєстраційні номерні знаки, мовиться в повідомленні.

Україна заявляє, що має достатньо доказів участі російських військових і цілих російських частин у війні проти неї, що триває в частині Донбасу. Крім того, Росія надає сепаратистам великі кількості важкої військової техніки. Росія заперечує причетність до конфлікту, визнаючи тільки наявність у його зоні «окремих добровольців» із цієї країни, і стверджує, що всю бойову техніку самі сепаратисти «купили в найближчій крамниці «Воєнторгу».

XS
SM
MD
LG