Доступність посилання

ТОП новини

Звинувачена в держзраді в Росії домогосподарка не визнає вини – адвокат


Світлана Давидова з родиною, архівне фото
Світлана Давидова з родиною, архівне фото

Давидова визнає, що телефонувала до посольства України, але не визнає, що її інформація становить державну таємницю і завдає шкоди Росії – Стебеньов

Звинувачена в Росії у зраді Батьківщини домогосподарка Світлана Давидова не визнає своєї вини і буде оскаржувати свій досудовий арешт і саме звинувачення, заявив у суботу її адвокат Андрій Стебеньов.

Як сказав він російській радіостанції «Говорить Москва», Давидова визнає, що телефонувала до посольства України, але не визнає, що ці дані становлять державну таємницю і завдають шкоди Росії.

За словами адвоката, після спілкування з підзахисною у п’ятницю він готує документ про необхідність призначити експертизу щодо того, чи дзвінок Давидової про те, що військовики з сусідньої частини виїхали, можливо, для участі в бойових діях в Україні, є секретним, чи несекретним, чи завдає ця інформація шкоди Росії, чи ні.

Світлана Давидова зі своїми дітьми
Світлана Давидова зі своїми дітьми

За його словами, справу ускладнює те, що в ній уже є висновок фахівців Генерального штабу Збройних сил Росії. В ньому йдеться про те, що «надані Давидовою дані є вірогідними і становлять державну таємницю з рівнем секретності «секретно», і ці дані, надані органам України, могли бути використані проти безпеки Росії», сказав Стебеньов.

Він додав, що вже подав прохання змінити його підзахисній запобіжний захід як матері сімох дітей.

Світлана Давидова, мати семи дітей, домогосподарка з міста Вязьма, що за 200 кілометрів від Москви, перебуває під досудовим арештом за звинуваченням у зраді Батьківщини. Причиною стало те, що у квітні минулого року Давидова, яка засуджувала роздмухування конфлікту в Україні, зателефонувала до посольства України в Росії і повідомила про почуту на вулиці розмову, що, можливо, військовики з частини, яка розташована біля її дому, вирушили на схід України.

Росія заперечує, що її війська беруть участь у збройному конфлікті в частині сходу України, визнаючи тільки наявність у його зоні «окремих добровольців». Україна заявляє, що має достатньо доказів участі російських військових і цілих російських частин, а також значної кількості важких озброєнь із Росії у війні проти неї, що триває в частині Донбасу.

На цю ж тему:

31.01.2015
Навіщо Путіну «вороги народу»

Якщо росіяни «проковтнуть» справу Давидової, вже незабаром заарештовувати і саджати стануть всіх і кожного далі
30.01.2015
У Росії жінці загрожує від 12 років в’язниці за дзвінок до посольства України

ФСБ звинуватило домогосподарку Світлану Давидову із Вязьми у державній зраді далі
XS
SM
MD
LG