Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони уточнює: Дебальцеве «під контролем сил АТО», а частково захоплений Вуглегірськ


Дебальцеве, січень 2015 року
Дебальцеве, січень 2015 року

Міністерство оборони наголосило в суботу, що місто Дебальцеве Донецької області перебуває під контролем сил антитерористичної операції, бойовики лише ведуть постійний обстріл його околиць.

Як звернула увагу прес-служба Міноборони, міністр Степан Полторак заявляв на брифінгу, що частково захоплене бойовиками місто Вуглегірськ, але його слова сприйняли як заяву, ніби сепаратисти частково захопили Дебальцеве.

Як повідомили в міністерстві, у відповідь на обстріли сили АТО ведуть контрбатарейну боротьбу та вогонь у відповідь і придушують вогневі точки бойовиків.

А у Вуглегірську, який станом на 14-у годину лише частково перебував під контролем бойовиків, наразі тривають вуличні бої, заявили в Міноборони.

Зі спростуванням про Дебальцеве виступив і волонтер Олексій Мочанов, який у суботу сам побував поблизу міста. Як написав він у фейсбуці, коментуючи повідомлення про слова Полторака про Дебальцеве і вочевидь іще не знаючи про спростування Міноборони, «міністра дезінформували», і місто дійсно під контролем сил АТО, хоча «довкола никаються і шастають сепарські диверсійно-розвідувальні групи», з якими «борються, як можуть».

Місто Дебальцеве, з трьох боків оточене ворогом, є об’єктом масового нападу сепаратистів за підтримки російських військ останніми днями: вони сподіваються влаштувати кільком тисячам дислокованих там українських бійців «дебальцевський котел», узявши їх у повне оточення. Останніми днями вони, як виглядає, також захопили більшу частину міста Вуглегірська, що було одним із визначних опорних пунктів українських сил у цьому регіоні. Українські силовики запевняють, що здатні втримати ці території.

XS
SM
MD
LG