Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові організації «Самооборони України» об’єднуються у спілку


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У Харкові в суботу відбувся всеукраїнський збір представників громадських організацій міст та селищ країни. Метою заходу було обговорити проекту об’єднання організацій «Самооборони України» та інших патріотичних організацій для посилення обороноздатності населення України і координації дій поміж собою на випадок воєнної агресії Росії.

За словами заступника начальника штабу організації «Громадська самооборона» в Харківській області Івана Діденка, було вирішено обійтися без створення єдиної організації, а тому регіональні осередки «Самооборони» об’єднаються у спілку. Діяльність усіх формувань «Самооборони» буде координуватися створеним «Центром координації самооборон України» – центр працюватиме в Києві.

«Якщо ми розпорошені, роз’єднані, то ми менш функціональні щодо забезпечення обороноздатності області проти сепаратизму, тероризму, воєнної агресії на території України», – наголосив Іван Діденко.

Для цього загони «Самооборони України» найближчим часом розроблять шляхи швидкого реагування на виклики в різних областях.

Також у проекті створення спілки формувань «Самооборони» мовиться: «При створенні асоціації патріотичних сил для підвищення обороноздатності України в цілому і в кожній області зокрема вноситься запит в обладміністрації про виділення коштів і забезпечення необхідними ресурсами з обласних бюджетів для: виділення обладнаних приміщень для об’єднань «Самооборони» та патріотичних організацій у кожній області, забезпечення засобами зв’язку і комунікації, створення єдиного тренувального центру для виконання завдань навчання молоді та патріотичних громадян у кожній області».

Після обговорення проекту об’єднання організацій «Самооборон України» та інших патріотичних організацій для посилення обороноздатності населення України і координації дій поміж собою та узгодження юридичних моментів кожна з організацій офіційно підпише документ.

У нинішньому зборі формувань «Самооборони» брали участь представники з Сум, Вінниці, Житомира, Києва тощо.

XS
SM
MD
LG