Доступність посилання

ТОП новини

В Іспанії протестують проти заходів заощадження


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У столиці Іспанії Мадриді кількадесят тисяч людей вийшли на демонстрацію проти суворих заходів бюджетних заощаджень, яку організувала популістська лівацька партія Podemos («Ми можемо»).

Демонстранти несли прапори Греції, щоб нагадати про перемогу аналогічної за спрямуванням грецької партії «Сіріза» на позачергових парламентських виборах, яка вже заявила, що має намір скасувати такі ж заходи у своїй країні.

Вони також вигукували своє гасло «Ми можемо» і кричали «тік-так», символізуючи, що вже збігає час і правоцентристському урядові Іспанії, який різко обмежив бюджетні витрати і соціальні програми.

Партія «Подемос» була заснована лише рік тому, але вже провела п’ять своїх представників до Європейського парламенту на виборах у травні минулого року. Нині ця партія, за опитуваннями громадської думки, йде попереду напередодні місцевих і загальнодержавних парламентських виборів пізніше цього року.

Економіка Іспанії протягом семи років перебувала у глибокому занепаді, безробіття зростало. Але нині, завдяки суворим обмеженням і міжнародній фінансовій допомозі, яка обумовила ці обмеження, економіка Іспанії швидко зростає – темпи цього зростання одні з найшвидших у зоні обігу спільної валюти євро.

XS
SM
MD
LG