Доступність посилання

ТОП новини

Пушилін: ми за те, щоб розмежуванням була нинішня лінія зіткнення сторін, Київ – станом на 19 вересня


Денис Пушилін, представник угруповання «ДНР»
Денис Пушилін, представник угруповання «ДНР»

Під час переговорів Тристоронньої контактної групи у Мінську представники угруповань «ДНР» та «ЛНР» наполягали, щоб лінією розмежування була фактична лінія зіткнення сторін станом на сьогодні. Про це повідомив представник «ДНР» Денис Пушилін за підсумками переговорів Групи перед відльотом з Мінська.

«Київ наполягає на лінії станом на 19 вересня», – заявив Пушилін.

Коментуючи непояву на переговорах у Мінську самих лідерів збройних угруповань, Пушилін сказав, що керівники «ДНР» і «ЛНР» приїдуть на переговори в Мінськ тільки після підписання підсумкового документа і указу президента України Петра Порошенка про зупинення вогню.

Пушилін додав, що статус екс-президента України Леоніда Кучми дозволяє тільки готувати документи, оскільки він не несе відповідальності за виконання угод.

Раніше в суботу сам Леонід Кучма назвав винуватцями зриву зустрічі у Мінську лідерів «ДНР» та «ЛНР», які не приїхали на переговори.

Зустріч тривала понад чотири години, про досягнення будь-яких домовленостей учасники не повідомили.

Офіційний Київ неодноразово наполягав, що за Мінськими домовленостями і надалі чітко вимагає фіксації з бойовиками лінії контакту станом на 19 вересня минулого року, що узгоджено Мінським меморандумом.

XS
SM
MD
LG