Доступність посилання

ТОП новини

Міліція розслідує повалення пам’ятника Постишеву в Харкові


В ніч на 31 січня невідомі у Харкові демонтували пам’ятник одному з лідерів радянської епохи Павлу Постишеву. Про це повідомила речниця Харківського обласного управління МВС Наталя Захарова.

«За цим фактом розпочате слідство, повідомлення про демонтаж пам’ятника Постишеву у сквері по вулиці Плеханівській, неподалік стадіону «Металіст», до міліції надійшло о 22:30 вечора п'ятниці», – зазначила Захарова, додавши, що стаття, за якою розслідуватимуть факт, поки не визначена.

Про повалення пам’ятника Постишеву повідомляють і користувачі соцмереж, які раніше поширили відео з хлопцями у балаклавах, які за допомогою будівельного приладдя трощать пам’ятник.

За словами громадського активіста Валентина Бистріченка, хлопці за допомогою троса, прив’язаного до автомобіля, стягнули бюст з постамента. «Я проїжджав випадково повз цей пам’ятник і бачив, як його стягували з постамента», – розповів Бистріченко.

Пам’ятник Павлу Постишеву в Харкові встановили в 1977 році. Вперше його намагалися знести 2006-го.

Другий секретар комуністичної партії України Павло Постишев безпосередньо керував хлібозаготівельними кампаніями (період Голодомору 1932–1933 років) та політичними репресіями. В Апеляційному суді Києва у січні 2010 року Постишева було визнано винним у вчиненні геноциду в Україні в 1932–1933 роках.

XS
SM
MD
LG