Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині з фронтових населених пунктів евакуйовують дітей – Москаль


Геннадій Москаль
Геннадій Москаль

На Луганщині з фронтових населених пунктів вивозять дітей. Про це повідомляє прес-служба голови Луганської обласної держадміністрації Геннадія Москаля.

«Є дві найбільші труднощі при вивезенні дітей з фронтових населених пунктів. Перша – це постійні бойові дії (тому за необхідності ми залучаємо військових з бронетехнікою), друга – згода батьків. Після того, як ми відправили кілька сотень школярів з Луганської області в західні області України на новорічно-різдвяні свята, батьки охочіше дають згоду на вивіз дітей в безпечні місця. Жодна дитина під час вивезення з лінії фронту не постраждала», – повідомив він.

За даними Москаля, за останній тиждень з міста Щастя на безпечні території вивезли 28 дітей, з Гірського – 18, з Нижнього Попаснянського району – 20, з Попасної – 8, з Троїцького Попаснянського району – 35 дітей.

Частина дітей розміщені в безпечних регіонах Луганської області, частина – в інших областях України, повідомляють у облдержадміністрації.

У зв’язку з ескалацією конфлікту на Донбасі з небезпечних місць евакуюють людей. Зокрема вчора в уряді повідомили про евакуацію близько тисячі людей з Дебальцева.

XS
SM
MD
LG