Доступність посилання

ТОП новини

Міліція затримала трьох осіб, причетних до замаху на Парубія – Аваков


Арсен Аваков
Арсен Аваков

Правоохоронці встановили й затримали трьох осіб: двох українців та одного росіянина, – які 24 грудня 2014 року з допомогою вибухового пристрою вчинили замах на вбивство заступника голови Верховної Ради України Андрія Парубія. Про це повідомив глава МВС України Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook.

Встановлено, що замовником-організатором замаху на вбивство Парубія є Станіслав Шуляк, «який за часів правління Віктора Януковича обіймав посади першого заступника начальника управління державної охорони України, командувача внутрішніх військ МВС України», заявив Аваков.

«Перебуваючи в Російській Федерації, оголошений Україною в розшук, він з лютого 2014 р. активно сприяв утворенню закордонних диверсійно-терористичних груп на території Луганської та Донецької областей, а також займався мобілізацією найманців на території Ростовської області в Росії», – додав міністр.

30 січня затримано співробітника управління державної охорони України, довірену особу Шуляка, який особисто добирав учасників для виконання цього злочину і здійснював контроль і координацію їхніх дій на місці вчинення, а також організовував зникнення з місця події виконавця злочину. Крім цього, затримано ще двох осіб.

«Отже, наразі заарештовано трьох людей, які причетні до цього злочину. Здійснюється комплекс оперативно-розшукових заходів та слідчих дій, спрямованих на встановлення місцезнаходження інших учасників злочину. Водночас наразі вже можна стверджувати, що працівникам міліції спільно зі Службою безпеки України, органами прокуратури вдалося виявити і запобігти діяльності реальної терористичної організації, метою якої була – дестабілізація ситуації в Києві», – заявив міністр МВС.

24 грудня 2014 року біля столичного готелю «Київ» кинув під ноги групи народних депутатів вибуховий пристрій. Серед депутатів був Парубій. Слідчий відділ Печерського районного управління столичної міліції відкрив кримінальне провадження за ознаками частини 4 статті 296 Кримінального кодексу («Хуліганство»).

XS
SM
MD
LG