Доступність посилання

ТОП новини

Петицію до Путіна про звільнення багатодітної матері підписали понад 30 тисяч людей


Світлана Давидова з родиною
Світлана Давидова з родиною

Понад 30 тисяч людей підписали петицію до президента Росії Володимира Путіна з закликом звільнити з-під варти багатодітну матір Світлану Давидову, яку звинувачують у державній зраді після дзвінка до посольства України в Москві.

Люди, які підписали звернення, переконані, що Давидова, яка не має закордонного паспорта, не має «ані наміру, ані можливості втекти від слідства». Жінка виховує сімох дітей, її молодшій дочці всього два місяці.

Жительку міста Вязьма Смоленської області Світлану Давидову затримали 21 січня через дзвінок до посольства України у квітні 2014 року. За версією слідства, Давидова повідомила, що службовців із розташованої поруч із хїї будинком військової частини могли відправити на Донбас. Такого висновку вона дійшла, випадково почувши в маршрутці телефонну розмову військового.

Під петицією свої підписи поставили журналісти Леонід Парфьонов, Катерина Гордєєва, Дмитро Муратов, Аріна Бородіна, акторка Чулпан Хаматова, медіаменеджер Віра Кричевська, блогер Антон Носик, політолог Катерина Шульман, колишній юрист компанії ЮКОС Світлана Бахміна.

За висунутими слідством обвинуваченнями Світлані Давидовій загрожує до 20 років за ґратами.

XS
SM
MD
LG