Доступність посилання

ТОП новини

У Криму обмежують права не лише кримських татар, а й українців – Лутковська


Валерія Лутковська
Валерія Лутковська

На території окупованого Криму утискаються права не лише кримськотатарського народу, але й українців. Про це заявляє уповноважена Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська.

«На кримському телебаченні залишили єдину українську програму з чотирьох, що існували раніше. Відбувається блокування україномовних інтернет-сайтів для мешканців Криму. Закриваються українські школи в Щолкіні та Керчі. Українськими в Криму залишаються лише 4 школи, але їхнє україномовне майбутнє сумнівне. Продовжується тиск на Українську гімназію міста Сімферополя, де було суттєво скорочено викладання українською мовою», – зазначила вона.

У Криму фактично не залишилось україномовних друкованих ЗМІ, офіційних версій регіональних та комунальних ЗМІ українською мовою, констатує Лутковська.

16 березня 2014 року за військової і політичної підтримки Росії у Криму відбувся неконституційний і не визнаний світом «референдум про самовизначення» Криму. За твердженням самопроголошеної кримської влади, 96,77% тих, що взяли участь у голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії.

21 березня 2014 року президент Росії Володимир Путін підписав закон про «приєднання Криму і Севастополя до Росії на правах суб’єктів федерації». Більша частина світу не визнала цього порушення міжнародних норм.

XS
SM
MD
LG