Доступність посилання

ТОП новини

Меркель і Олланд до Москви з Києва не полетіли – Чалий


Анґела Меркель, Петро Порошенко, Франсуа Олланд на зустрічі в Києві, 5 лютого 2015 року
Анґела Меркель, Петро Порошенко, Франсуа Олланд на зустрічі в Києві, 5 лютого 2015 року

Канцлер Німеччини Анґела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд не полетіли до Москви одразу після завершення у Києві переговорів із президентом України Петром Порошенком. Про це в ефірі нічного випуску «ТСН» заявив заступник голови адміністрації президента Валерій Чалий.

За його словами, після зустрічі з Порошенком лідери Німеччини та Франції полетіли до Берліна і 6 лютого можуть зустрітися з Путіним у Москві.

«Вони взяли на себе роль підштовхнути тих, хто підписував домовленості і заявляв у Мілані та інших містах, що готові взяти на себе відповідальність виконати Мінські домовленості», – наголосив Чалий.

На тому, що на зустрічі Меркель і Олланда з Порошенком ішлося саме про виконання чинних домовленостей, наголосив у Twitter міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Обговорили кроки, щоб Мінські домовленості запрацювали. Наголошу: всі домовленості, а не окремі з них», – відзначив український міністр.

«Зустріч нормандської трійки пройшла добре. Не хвилюйтеся. На Україну не тиснуть. Франція і Німеччина нам допомагають повернути мир», – додав Клімкін.

Кількагодинна зустріч у Києві президентів України Петра Порошенка, Франції Франсуа Олланда і канцлера Німеччини Анґели Меркель завершилася близько півночі в четвер без заяв для преси. Зустрічі передували повідомлення, що Олланд і Меркель отримали від Путіна нові пропозиції щодо врегулювання збройного конфлікту в частині сходу України, але підготували власний мирний план, що ґрунтується на дотриманні суверенітету і територіальної цілісності України.

XS
SM
MD
LG