Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти воюють між собою за контроль над наркотрафіком з Росії – розслідування


Луганські бойовики з угруповання «ЛНР» отримали контроль за наркотрафіком через українсько-російський кордон, де їм створений «зелений коридор» за сприяння російських силовиків, йдеться в розслідуванні програми Радіо Свобода «Схеми». Окрім того, за даними журналістів, різні угруповання сепаратистів воюють між собою за утримання контролю над цим наркотрафіком.

Подробиці того, як саме афганський героїн потрапляє на територію України, розкрили самі сепаратисти після серії конфліктів у власному середовищі, кажуть журналісти. Прихильники вбитого бойовика на прізвисько «Бетмен» розповіли, що наркотрафік йде через «діру» на кордоні в Краснодонському районі в Луганськ. Ця ділянка – лише частина великого наркотрафіку, так званого «шовкового шляху», яким героїн з Афганістану через території Росії й України потрапляє до Європи, йдеться в розслідуванні. Опікуються перевезенням вантажу високі посадовці в керівництві «ЛНР».

До цього, ймовірно, причетні російські силовики, йдеться в розслідуванні. Зокрема, гучні ліквідації «Бетмена» й інших лідерів місцевих бойовиків, що заважали незаконному трафіку в Краснодонському районі Луганській області, пов’язують з ім’ям Євгена Вагнера, полковника внутрішніх військ МВС Росії, якого в вересні 2014 року особистим указом президента Росії Володимира Путіна призначено заступником командувача об’єднаного угруповання з проведення контртерористичних операцій на території північнокавказького регіону Росії.

Українські фахівці по боротьбі з обігом наркотиків стверджують, що ціни на всі наркотичні засоби, які надходять в Україну, впали в два рази, що свідчить про перенасиченість ринку. Голова української митниці, заступник голови Державної фіскальної служби України Анатолій Макаренко повідомив, що кількість впійманих наркокур’єрів з початку військового конфлікту збільшилось в рази, однак правоохоронці просто не встигають ефективно перекривати потік наркотиків.

Радіо Свобода надіслало запит керівництву російських правоохоронних органів із проханням прокоментувати ситуацію.

На цю ж тему:

06.02.2015
Війна чи наркобізнес? «Шовковий шлях» героїну веде до «ЛНР»

Луганські бойовики сваряться через контроль наркотрафіку з Росії – розслідування далі
XS
SM
MD
LG