Доступність посилання

ТОП новини

Рішення Ради ЄС щодо України залежатимуть від поїздки Меркель і Олланда до Путіна – джерело


Канцлер Німеччини Ангела Меркель у Москві, 6 лютого
Канцлер Німеччини Ангела Меркель у Москві, 6 лютого

Чи обговорюватимуть на засіданні міністрів закордонних справ країн ЄС у понеділок питання України і які саме рішення будуть ухвалені, залежатиме від розвитку ситуації в цій країні та результатів дипломатичних зусиль французького президента Франсуа Олланда й німецького канцлера Анґели Меркель, які вирушили на переговори з президентом Росії Володимиром Путіним. Про це Радіо Свобода стало відомо з дипломатичних джерел у Єврокомісії.

Європейський союз планує розширити список індивідуальних санкцій щодо осіб та компаній за їхні дії з дестабілізації ситуації в Україні. Там наголошують, що мета ЄС – досягти деескалації конфлікту в Україні.

За попередньою інформацією, індивідуальні санкції стосуватимуться як проросійських сепаратистів, так і російських посадовців.

У понеділок, 9 лютого, відбудеться засідання міністрів закордонних справ країн ЄС, де планують, зокрема, розглянути проблему тероризму. Питання визнання незаконних збройних угруповань «ДНР» і «ЛНР» терористичними в офіційній програмі зустрічі голів дипломатичних відомств країн Євросоюзу не вказане.

XS
SM
MD
LG