Доступність посилання

ТОП новини

ЄС розширив список санкцій, але відклав його імплементацію


Лоран Фабіус
Лоран Фабіус

Міністри закордонних справ країн Євросоюзу схвалили розширення списку санкцій у зв’язку з українським конфліктом, але домовилися почекати з імплементацією рішення до 16 лютого, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Як заявив міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус, «принцип введення санкцій залишиться в силі, проте впровадження цих заходів залежатиме від ситуації в зоні конфлікту».

За його словами, ЄС ще раз оцінить ситуацію 16 лютого, зважаючи на заплановану на 11 лютого зустріч лідерів України, Росії, Німеччини і Франції в Мінську.

Раніше сьогодні міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що наразі незрозуміло, чи відбудеться ця зустріч. За словами Штайнмаєра, перед тим, як цей саміт відбудеться, має бути зроблено ще багато роботи з низки «відкритих пунктів».

Президент Росії Володимир Путін також раніше заявив, що саміт у Мінську може не відбутися, якщо до 11 лютого чотирьом лідерам не вдасться домовитися за «низкою пунктів».

Минулого тижня члени Європейського союзу досягли згоди щодо списку осіб і організацій, проти яких планують запровадити санкції через кризу в Україні. Нові санкції мають запровадити проти 19 осіб, зокрема 5 громадян Росії, і 9 організацій.

XS
SM
MD
LG