Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко пропонує призначити новим генпрокурором Шокіна – Соболєв


©Shutterstock
©Shutterstock

Президент України Петро Порошенко пропонує призначити новим генеральним прокурором Віктора Шокіна, який наразі є заступником генпрокурора. Про це повідомив народний депутат від «Самопомочі» Єгор Соболєв у понеділок, 9 лютого, на своїй сторінці у Facebook.

«Президент пропонує призначити новим генеральним прокурором Віктора Шокіна. Цього не можна робити. Вихованець системи не змінить систему. Тим більше, таку продажну і прогнилу, як ГПУ. Через відкритий конкурс ми маємо привести на посаду генпрокурора людину, яка ненавидить корупцію. І Генпрокуратуру в її нинішньому вигляді», – зазначив Солєв.

За інформацією видання «Лівий берег», Віктор Шокін є близьким до президента Петра Порошенко і є його кумом.

Про те, що Віталій Ярема написав заяву про відставку у понеділок повідомила низка ЗМІ. Офіційного підтвердження цієї інформації з ГПУ немає.

Про те, що генеральний прокурор написав заяву про відставку на своїй сторінці у Facebook написала депутат Верховної Ради з фракції «Батьківщина» Альона Шкрум.

«Ярема таки написав заяву про відставку. Незважаючи на те, що вчинок явно запізнілий, це вчинок сильної людини. Тепер чекаємо рішення президента», – написала вона.

Шкрум не уточнила, з якої причини Ярема вирішив написати заяву. Сам він це повідомлення наразі не коментував.

Раніше генпрокурор заявляв, що не боїться піти у відставку, якщо таке рішення ухвалить Верховна Рада. Депутати збирали підписи на підтримку відставки Яреми. Минулого тижня депутат від «Самопомочі» Єгор Соболєв заявив, що вже вдалося зібрати 142 підписи народних депутатів зі 150 потрібних.

XS
SM
MD
LG