Доступність посилання

ТОП новини

Єдина україномовна газета Криму не буде виходити друком


Газета «Кримська світлиця», єдина україномовна газета у Криму, буде доступна лише в електронному вигляді, повідомив генеральний директор Національного газетно-журнального видавництва Роман Ратушний.

«Ніхто її (газету «Кримська світлиця» – ред.) не збирається закривати. Я не знаю, звідки така інформація. Вона буде існувати в електронному вигляді. З грошима на друк не тільки на «Кримську світлицю», а і на інші видання, є великі питання», – сказав Ратушний.

За словами видавця, основна проблема не у грошах, а у тому, що немає можливості завозити газету на окуповану територію. З 1 січня «влада» Криму вимагає юридичної перереєстрації усіх засобів масової інформації, «Кримсоюздрук» відмовляється поширювати газету, ДП «Преса» і «Нова пошта» не можуть її завозити, додав він.

«Якщо якісь люди готові будуть спонсорувати видання, то чому не друкувати? Як завозити на півострів – от в чому основна проблема. Ми думаємо, що робити із підписниками, які хотіли би отримувати цю газету. Це питання дуже болюче. Редакція у Сімферополі. Ми раніше пропонували головному редактору перемістити редакцію у Херсонську чи Миколаївську області, але він відмовився. Вони там фактично займаються підпільною діяльністю, окупаційні служби можуть їм виставити якісь, м’яко кажучи, претензії», – каже Ратушний.

На 2015 рік «Кримська світлиця» має понад 200 передплатників.

XS
SM
MD
LG