Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: на переговорах щодо України є «помітний прогрес»


Сергій Лавров
Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що на зустрічах з підготовки до мінського саміту лідерів України, Росії, Німеччини і Франції зі врегулювання ситуації на Донбасі є «помітний прогрес».

Водночас, виступаючи сьогодні в Москві, Лавров звинуватив українську владу в намаганні поліпшити своє становище «у розпал бойових дій» проти проросійських сепаратистів, щоб використати це на мінській зустрічі.

Голова МЗС Росії заявив, що Україні не варто вимагати контролю над своїм кордоном з Росією на захоплених бойовиками територіях як передумови для домовленостей.

Лавров: на переговорах щодо України є «помітний прогрес»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00

«Якщо зараз, коли йдуть бойові дії, є бажання поставити на перше місце питання відновлення контролю української влади над кордоном між Україною і Росією, то на тих ділянках, які контролюються «ополченням», треба домовлятися з «ДНР» і «ЛНР», – сказав Лавров.

Він вкотре заявив, що конфлікт в Україні не може бути вирішений військовим шляхом, а лише на переговорах між Києвом і сепаратистами.

Президент України Петро Порошенко раніше сьогодні заявив, що Київ вимагає перемир’я, виведення всіх іноземних військ і закриття кордону.

11 лютого у Мінську має відбутися зустріч лідерів держав у «нормандському форматі». Йдеться про переговори президентів України, Росії, Франції та канцлера Німеччини.

За даними ООН, внаслідок конфлікту на сході України від квітня загинули понад 5350 людей.

XS
SM
MD
LG