Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики хочуть встановити контроль над Дебальцевим і Маріуполем до 15 лютого – Мехед


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

Бойовики мають намір встановити контроль над містами Дебальцеве та Маріуполь Донецької області до 15 лютого, коли сторони мають припинити вогонь, заявляє заступник міністра оборони України Петро Мехед.

«Сепаратисти й російські війська отримали, за моєю інформацією, завдання підняти прапор у Дебальцеві й у Маріуполі (до 15 лютого). Відповідно ми очікуємо ескалацію»,– заявив він, зауваживши, що до полудня п'ятниці сили АТО відбили вже 3 атаки бойовиків на Дебальцеве.

Раніше речник АТО Андрій Лисенко повідомляв, що, відповідно до мінських домовленостей, місто Дебальцеве Донецької області має залишитися за українською стороною. Бойовики мають відійти на лінію розмежування, яка була визначена 19 вересня в Мінську, наголосив він.

На зустрічі в Мінську лідери України, Росії, Німеччини і Франції домовилися про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого. Крім того, від лінії зіткнення має бути відведене важке озброєння.

Останні кілька тижнів Дебальцеве є однією з найгарячіших точок на Донбасі.

Бої поблизу міста Дебальцева та за контроль над дорогою Дебальцеве-Артемівськ тривають. За даними штабу АТО, загалом на Донбасі за минулу добу було здійснено 111 обстрілів. У ОБСЄ, місія якої здійснює моніторинг на Донбасі, стурбовані продовженням боїв на Донбасі після досягнення домовленостей в Мінську.

XS
SM
MD
LG