Доступність посилання

ТОП новини

В Росії сформували черговий «гумконвой»


МНС Росії сформувало чергову колону з «гуманітарною допомогою» для Донбасу: у складі колони − понад 170 машин. Про це повідомляється на сайті МНС Росії.

«У її складі понад 170 автомобілів, які доставлять понад 1800 тонн гуманітарних вантажів», − сказано в повідомленні.

В МНС заявили, що серед вантажу − продукти харчування, медикаменти, підручники для Донецького національного університету, будматеріали та інші матеріальні засоби, необхідні для життєзабезпечення населення.

Планується, що колона вийде з Донського рятувального центру МНС рано вранці 15 лютого і орієнтовно в першій половині дня автомобілі прибудуть до Донецька та Луганська.

Україна наголошує, що Росія введенням таких «гуманітарних конвоїв» із невідомими вантажами без згоди і дозволу української сторони грубо порушує українське і міжнародне законодавство. Україна і Міжнародний комітет Червоного Хреста відмовляються приймати чи супроводжувати ці «гуманітарні конвої», бо Росія не подає детального переліку вантажів або повідомляє про вантажі, які не можуть бути визнані гуманітарними. В Україні також звертають увагу, що щоразу після введення чергового «конвою» сепаратисти посилюють обстріли й напади на українські позиції.

XS
SM
MD
LG