Доступність посилання

ТОП новини

Херсонські ветерани-«афганці» кажуть, що готові дати відсіч новим «подарункам від Путіна»


Сімдесят п’ять воїнів-«афганців» із Херсонщини зараз несуть службу у складі військових підрозділів і добровольчих батальйонів, які перебувають у зоні проведення АТО, сказав у неділю під час урочистостей із нагоди 26-ї річниці виведення радянських військ із Афганістану заступник голови Херсонської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Володимир Білий.

За його словами, незважаючи на нові мінські угоди, бойові дії опівночі на неділю не припинилися: «Сьогодні о третій годині ночі я розмовляв із товаришем, який служить під Маріуполем, і під час розмови чув розриви «Градів». О дев’ятій годині ранку розмовляв із побратимами з Авдіївки. Там теж на той час не припинився вогонь».

«До України йде черговий «гуманітарний» конвой – двісті вантажівок. Не хочеться говорити про погане, але боюся, що нас чекають нові «подарунки від Путіна». Якщо буде ще один удар, ми всі, і я в тому числі, встанемо в лави війська. Я пам’ятаю, що таке «Гради», пам’ятаю, що таке гаубиці Д-30. Ми не будемо стоять осторонь», – сказав заступник голови Херсонської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану.

В урочистостях на честь знаменної дати, які відбулися в Херсоні на площі перед меморіалом воїнам-інтернаціоналістам, узяли участь ветерани-«афганці», представники обласної та міської влади, громадськості.

У радянсько-афганській війні, яка тривала з 1979 по 1989 роки, взяли участь близько двох тисяч уродженців Херсонської області, загинули 67 людей.

XS
SM
MD
LG