Доступність посилання

ТОП новини

Суд може розглянути скаргу Савченко про відмову відпустити її на сесію ПАРЄ


Басманний суд Москви сьогодні має розглянути скаргу української льотчиці Надії Савченко на відмову слідства відпустити її на засідання Парламентської асамблеї Ради Європи.

На думку захисту Савченко, статус делегата сесії ПАРЕ надає їй дипломатичний імунітет і право брати участь у засіданнях. Враховуючи стан здоров’я Савченко, яка вже 69 днів голодує, адвокати проситимуть про перенесення засідання.

Напередодні до Савченко не допустили українського лікаря, який приїхав з Києва із сестрою Надії Савченко Вірою. Остання змогла навідати Надію, а українському лікареві оглянути її не вдалося. Російська сторона заявила, що українську льотчицю днями вже оглянули лікарі з Німеччини і визначили її стан здоров’я як задовільний.

Раніше президент України Петро Порошенко оголосив, що в ході мінських переговорів сторони нібито домовилися про швидке звільнення Надії Савченко. Однак Кремль спростував цю заяву.

На парламентських виборах в жовтні Надію Савченко обрали депутатом від партії «Батьківщина», а потім вона стала членом постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ.

XS
SM
MD
LG