Доступність посилання

ТОП новини

Профільний комітет Ради розгляне дії Генштабу в Дебальцеві – Пашинський


Сергій Пашинський
Сергій Пашинський

Дії Генштабу на Дебальцевському плацдармі у понеділок розглянуть на закритому засіданні парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив голова комітету, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Пашинський.

«Враховуючи склад нашого комітету, там більша половина військові, які мають стосунок до всіх бойових дій, я думаю, що ми ухвалимо якісь рішення, про які публічно повідомимо. Рішення будуть чіткі й різкі. Люди повинні чітко нести те навантаження. Якщо вони не можуть його нести, треба шукати інших людей», – сказав Пашинський.

При цьому він наголосив, що відступ з Дебальцева не є ганьбою, військові частини вийшли організовано, зберігши боєздатність. За його словами, проводити паралелі з Іловайським котлом недоречно.

«В Іловайську деякі частини покидали зброю і втекли, ми їх ловили за 200 кілометрів від фронту. У Дебальцеві жодна частина не відступила без наказу», – зазначив депутат.

Як повідомила прес-служба Генерального штабу Збройних сил України, під час боїв на Дебальцевському плацдармі у полон потрапили понад 90 військовослужбовців Збройних сил України, місце перебування ще 82 бійців наразі не відоме.

За даними Генштабу, під час виведення загинули 13 військових, 157 були поранені.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що підрозділи залишили Дебальцеве організовано, з бойовою технікою і зброєю.

XS
SM
MD
LG