Доступність посилання

ТОП новини

Великобританія і ЄС не взяли «достатньо активної і помітної участі» у розв’язанні кризи в Україні – Палата лордів


Палата лордів британського Парламенту поширила доповідь, в якій звинуватила свій уряд і Європейський союз у недостатньо активній участі у розв’язанні кризи в Україні.

Як мовиться у доповіді спеціально створеного комітету Палати лордів, оцінці загроз для України завадило «нерозуміння глибини російської ворожості щодо України».

У документі йдеться про те, що Великобританія несе особливу відповідальність за Україну, тому що була однією з чотирьох підписантів Будапештського меморандуму 1994 року, який гарантує територіальну цілісність України.

Речник підкомітету із зовнішніх зв'язків Палати заявив, що жодна людина не могла передбачити масштаби «невиправданої і незаконної» інтервенції Росії на сході України.

Палата лордів – це верхня палата британського Парламенту, її члени «успадкували» місця через наявність аристократичних титулів. Хоча Палата лордів має певні повноваження, починаючи із 1911 року, її вплив поступово зменшується на користь Палати представників, яка обирається демократичним шляхом.

XS
SM
MD
LG