Доступність посилання

ТОП новини

Українська сторона не оглядала 15-й «гумконвой» Росії – Лисенко


«Гуманітарний конвой» Росії, ілюстраційне фото
«Гуманітарний конвой» Росії, ілюстраційне фото

Українські прикордонники та митники не брали участі в оформленні чергового «гуманітарного конвою» з Росії, повідомляє речник АТО Андрій Лисенко.

«Представники української сторони участі в оформленні не брали, тому інформація про вміст відсутня», – зазначив він.

За словами Лисенка, конвой складався з 12 вантажівок та чотирьох машин супроводу.

Раніше угруповання «ДНР» і «ЛНР» заявили про прибуття на схід України чергового «гуманітарного конвою» з Росії. 30 автомобілів везуть понад 200 тонн «гуманітарної допомоги, призначеної для жителів Дебальцева й інших населених пунктів Донбасу», повідомили сепаратисти.

Це вже 15-й «гумконвой», який Росія відправляє на схід України.

В Україні наголошують, що Росія ще жодного разу не виконала міжнародних норм і вимог Києва щодо надання гуманітарної допомоги і введенням своїх «гуманітарних конвоїв» із невідомими вантажами без згоди і дозволу української сторони грубо порушує українське і міжнародне законодавство.

Україна і Міжнародний комітет Червоного Хреста відмовляються приймати чи супроводжувати ці «гуманітарні конвої», бо Росія не подає детального переліку вантажів або повідомляє про вантажі, які не можуть бути визнані гуманітарними. В Україні також звертають увагу, що щоразу після введення чергового «конвою» сепаратисти посилюють обстріли й напади на українські позиції.

XS
SM
MD
LG