Доступність посилання

ТОП новини

Росія відмовилася засуджувати порушення перемир’я на Донбасі – Клімкін


Міністр закордонних справ України Павло Клімкін ©Shutterstock
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін ©Shutterstock

Росія відмовилася засуджувати порушення режиму припинення вогню на Донбасі під час зустрічі керівників МЗС «нормандської четвірки», повідомляє міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«В Парижі Росія не виявила жодного бажання засудити трагічні події в Дебальцеві та порушення режиму припинення вогню. За підсумками зустрічі у Парижі нового спільного документа немає. Потрібно виконувати вже підписані, а саме – усі мінські домовленості», – написав Клімкін на своїй сторінці у Twitter.

У вівторок, 24 лютого, у Парижі відбулася зустріч керівників МЗС України, Німеччини, Франції та Росії. Як повідомив після зустрічі Павло Клімкін, міністрам «нормандської четвірки» не вдалося домовитися про спільну позицію щодо подій у Дебальцеві.

Натомість міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що одним із пріоритетів його країни на переговорах «нормандської четвірки» у Парижі була вимога до Києва відновити звʼязки з територіями, які наразі перебувають під контролем бойовиків.

Голови МЗС «нормандської четвірки» у Парижі домовилися про продовження мандату Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на рік.

МЗС «нормандської четвірки» закликають посилити СММ ОБСЄ в Україні – Фаб’юс
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:14 0:00

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовились про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, однак ухвалені в Мінську чергові домовленості про чергове припинення вогню постійно порушуються. Зокрема, проросійські сепаратисти і війська Росії продовжили наступ на місто Дебальцеве на Донеччині і в змусили до відступу українські війська, які дотримувалися режиму припинення вогню і не могли дати повноцінної відсічі. Тим часом сепаратисти звинувачують у таких порушеннях українську сторону. Росія при цьому стверджує, що не зв’язана ніякими зобов’язаннями за мінськими домовленостями, бо, мовляв, є лише їхнім «гарантом», але не учасником.

XS
SM
MD
LG