Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк поїхав на Банкову, щоб вимагати звіту Гонтаревої


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк і міністр фінансів Наталія Яресько терміново залишили засідання уряду, щоб просити у президента України Петра Порошенка про звіт голови Нацбанку Валерії Гонтаревої.

Яценюк викликає «на килим» до Порошенка Гонтарєву
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00

Яценюк називає ситуацію на валютному ринку неприпустимою, вимагає від Гонтаревої негайного врегулювання ситуації та готовий поцікавитись, чим Кабінет міністрів може в цьому допомогти.

«Ми з Наталею (Яресько – ред.) разом поїдемо до Президента з проханням запросити голову Нацбанку і далі проводити термінові фінансові консультації, щоб ми почули реальну картину з вуст керівника НБУ щодо того, які заходи вживаються, і що треба робити уряду, щоб допомогти стабілізувати ситуацію і відновити довіру до банківської системи в українців», – заявив Яценюк.

Прем’єр-міністр також додав, що зараз необхідні зрозумілі кроки, щоб «люди припинили знімати депозити, щоб збити спекулятивну хвилю в Україні», а також щоб експортери повернули валюту, яку вони тримають за кордоном.

Засідання Кабміну проходить під головуванням віце-прем’єр-міністра – міністра культури В’ячеслава Кириленка.

24 лютого прокуратура Києва повідомила, що розслідує кримінальне провадження щодо глави Національного банку України Валерії Гонтаревої, однак подробиць справи на навела.

На даний час офіційний курс гривні Нацбанк встановив на рівні 28,04 за долар.

У лютому минулого року офіційний курс гривні становив близько 8,6 гривні за долар.

XS
SM
MD
LG