Доступність посилання

ТОП новини

Один план Путіна щодо України вже провалився (огляд преси)


Після значних втрат на Дебальцевському плацдармі про наступ бойовиків не йдеться

Стратегія агресії Росії проти України зміниться вже ближчим часом, адже плани Кремля щодо розпаду України через протистояння на Донбасі не справдилися. Однак, у Путіна є й «план Б», який буде запущений вже в березні-квітні. Про це, посилаючись на твердження депутата Юрія Луценка, пише газета «Україна молода». Суть цього плану – організувати повстання в Харкові, Одесі та Києві. Далі настане час «плану С» – вже в травні, коли остаточно буде тепло, він знову спробує військовими ударами розчленувати Україну. Нині ж, за повідомленням прес-центру АТО, бойовики активно поширюють чутки про накопичення боєприпасів для майбутнього масштабного наступу. Однак після виснаження та значних втрат на Дебальцевському плацдармі не йдеться про якийсь там масштабний наступ бойовиків. У ворога банально не вистачає «гарматного м’яса». Не дивно, що у Макіївці сепаратисти вже розпочали примусову мобілізацію чоловіків віком переважно до 40 років. Докладніше про це йдеться в статті «Три плани Путіна».

Без миротворців війна не закінчиться, переконує експерт тижневика «Країна». Він вважає, що перекрити кордон із Росією можуть лише миротворці. Без цього війна триватиме. Після введення «блакитних шоломів» там зможе працювати ОБСЄ. Контролюватиме й з’ясовуватиме, з якого боку стріляли. Міжнародна спільнота матиме докази, наскільки російська армія бере участь у конфлікті. За інформацією військового експерта, кожен офіцер збройних сил Росії повинен пройти Донбас. А якщо там є ще й матеріальний стимул, то Україна перетвориться в полігон для загартовування сусідського війська й випробування техніки.

Завтра виповнюється рік, як Кабмін очолив Арсеній Яценюк. За цей час він встиг пройти шлях від глави «уряду камікадзе» до «уряду реформаторів» – і, за словами експертів і найближчих соратників, Арсенію Петровичу вдалося не стати «камікадзе». Газета «Сегодня» виділила головні досягнення і провали в роботі чинного прем’єра. Зокрема, видання зазначає, що йому вдалося зменшити тиск на бізнес, скоротити кількість податків і оптимізувати структуру апарату держструктур. Також, на відміну від президентської команди, прем’єр запустив і налагодив люстраційні перевірки в стінах Кабміну. Однак, не справдилася обіцянки прем’єра стабілізувати гривню і впровадити децентралізацію. Про інші невиконані обіцянки глави уряду йдеться в матеріалі «Робота Яценюка: топ-6 досягнень і провалів прем'єра за рік».

Є кілька причин настільки радикального падіння курсу гривні. Серед них: падіння експорту, економічна і фактична війна з Росією, а також неефективне управління, а саме – рефінансування, яке було спрямоване не на підвищення ліквідності банків, а на те, що власники приватних банків просто вивели всі свої капітали з України. У цьому були задіяні і перші особи держави. Хто саме, розповідає газета «День» у статті «Удар по «Лесі».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG